Rusland Ontvriend, zaterdag 7 december in de Balie

Club Interbellum presenteert Rusland Ontvriend, the wrap party van het Nederland-Ruslandjaar 2013.

Zaterdag 7 december / de Balie / 20:00 – 3:00

Wat heeft het eigenlijk opgeleverd dit feestelijk binnengehaalde maar al snel getroebleerde vriendschapsjaar tussen Rusland en Nederland? Heeft de kunst gediend als een beschaafd bindmiddel of is het een opening geweest om onze culturen dichter bij elkaar te brengen?

Wat zijn de culturele, politieke en financiële gevolgen, nu er zoveel pijnlijke incidenten tussen deze twee naties hebben plaats gevonden? Waarom is dit bilaterale jaar ook een cultureel jaar als er zoveel beperkingen zijn opgelegd?

Wij brengen de dilemma’s naar voren die zo’n cultureel jaar met zich mee kan brengen en maken de discussie expliciet die op ieders lippen brandt na een bijna dagelijkse dosis Nederland Rusland drama in het nieuws.

Een avond vol debat, beeldende kunst, film, muziek, taboe-tin schietbanen, schaaktoernooien en rijk vloeiende vodka a.k.a. Russische coke op dit uitbundige slotfeest.

Met o.a. Pink Pony Express, Sjeng Scheijen (Artistiek Leider van Nederland Rusland 2013), Kris van der Veen (Raadslid GroenLinks, voorzitter Stichting LGBT en maker van de documentaire ‘5000 Roebel’), Roland Spekle (programmeur Night of the Unexpected), kunstenaar en schrijver Jan Hoek (Me and My Models, 2012), Moskou correspondenten Michel Krielaars (NRC Handelsblad) en Arnout Brouwers (Volkskrant), Masha Novikova (documentairemaker Oleg Klimov: Letters to Myself), Erica van Eeghen (zakelijk directeur van De Toneelmakerij) , Arthur van Beek en Yula Altchouler. DJ’s Donnie Mand en Andy Moor (The Ex).

De moderatie is in handen van Hans Loos.

Film:  ‘Komm und Spiel’ van Daria Belova, winnaar van de Discovery Award 66th Cannes International Film Festival 2013.

Tentoonstelling : Eddie the Eagle Museum met “Taboo Vivant”, niet eerder vertoond werk gemaakt in St Petersburg en de presentatie van “Shadowboxing”, een subliminale kunstervaring in het duister. 5 t/m 11 december

Club Interbellum i.s.m. De Balie.

RUSLAND ONTVRIEND GEMIST? ZIE HIER HET PROGRAMMA TERUG: Livestream Rusland Ontvriend

Zaterdag 7 december 20:00 – 3:00

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10

KAARTEN: http://goo.gl/7Z0Uzu

Beter een goede vriend dan een verre buur >>> Bewijs je Facebook vriendschap met Club Interbellum bij de kassa en krijg je kaartje voor de kortingsprijs van €7,-

Normaal: € 9,50
Student / CJP / Stadspas / Voucher: € 7,00

Programmamaker: Caspar van Gemund

Productie: Insha Klinkenberg en Eva Hetharia

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK http://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/

Met dank aan  Max Euwe Centrum

 

 

 

 

 

Foto: Eddie The Eagle Museum “Taboo Vivant”.