Raduga, de regenboog app

RADUGA , de app die regenbogen voorspelt boven Rusland

Pink Pony Express en Club Interbellum presenteren meteorologisch protest.

In juni vorig jaar tekende de Russische president Vladimir Putin een wet die het maken van propaganda voor homoseksualiteit strafbaar stelt. Daarmee verdween ook de regenboog uit het Russische straatbeeld. Om de regenboog weer tot zijn recht te laten komen presenteren Pink Pony Express en Club Interbellum the app Raduga, een meteorologisch protest.

Deze app voorspelt de kans op regenbogen aan de hand van radardata en stuurt je een alert als er regenbogen in de buurt zijn. Samen met meteorologen en een programmeur wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van de app. Deze wordt in de lente gelanceerd.

Na het stroeve Nederland-Rusland vriendschapsjaar stuurt Nederland een zware delegatie naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Pink Pony Express en Club Interbellum sturen Raduga naar Rusland – om duidelijk te maken dat de politiek de natuur niet kan beheersen.

We willen niets liever dan Raduga uitrollen over Rusland zodat massa’s Russische gebruikers regenbogen kunnen spotten en hun foto’s daarvan kunnen uploaden en delen –  en door het gebruiken van de app laten zien dat de regenboog onuitwisbaar is.

Om dit te bereiken hebben we uw hulp hard nodig! We moeten media aandacht genereren, Russische tolken en vertalers inschakelen, bloggers benaderen, naar Rusland afreizen om ambassadeurs te werven.
Kortom, Raduga moet worden verspreid van Moskou tot Vladivostok!

Hoe kunt u bijdragen? Het project Raduga staat inmiddels op de crowdfunding site voordekunst.nl waarop u donaties kunt maken, hiervoor ontvangt u originele tegenprestaties. Zie: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/1842-raduga-de-regenboog-app

Het (financieel) steunen van dit project, en het gebruiken van de app is de manier om op een subtiele wijze protest aan te tekenen tegen de manier waarop de Russische politiek zich verhoudt ten opzichte van LGBT’s. Kortom: Je tekent geen anti-Rusland manifest, maar je draagt bij aan de ontwikkeling van een nieuwe app en bent onderdeel van een online community die regenbogen voorspelt.

Bekijk Raduga op voordekunst.nl

 

 

 

 

 

De technische ontwikkeling van de Raduga app wordt financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Wilhemina E. Jansen Fonds.

Voor meer informatie neem contact op met Insha Klinkenberg | Productie & Communicatie | Club Interbellum | inshaklinkenberg@gmail.com
www.pinkponyexpress.nl
www.clubinterbellum.nl

Wordt onze vriend op Facebook:
Raduga the app
Pink Pony Express
Club Interbellum