facebook_banner_cc1

Connecting Cuba

SYMPOSIUM | INTERVIEWS | ART | THEATER | FILMS & DOCS  16 & 17 December 2016, De Balie …on the Future of Cuba Ever since Cuba has opened up its economy and restored its diplomatic relations with the USA, ...

362-169_ex-100691-europe-endless-express_praha-holesovice_1-7-2017_photo-martin-sarman

Europe Endless Express 2016

Donderdagavond 30 juni 2016 vertrok de Europe Endless Express vanaf Amsterdam Centraal en zette koers richting o.a. Praag, Bratislava, Wenen en Keulen. Aan boord van deze halve kilometer lange nachttrein zaten 600 passagiers die samen ...

Nederland Amsterdam 15-16 november 2014 .'89. Civil Courage. Revolution. Democracy. Europe.13Foto- Jan Boeve_De Balie

’89 WE ARE HAPPY

Alweer 25 jaar geleden viel het IJzeren Gordijn tussen Oost en West Europa. Studenten, arbeiders en intellectuelen wierpen het totalitaire systeem omver en Europa was even weer één. Wat is er nu nog over van de idealen van '89?

SJshow_featured

THE STAN/JAN SHOW

The Stan/Jan-show is een samenwerkingsproject tussen de in Ghana wonende straatschilder Stan Aziz Ahmed en de in Amsterdam wonende fotograaf Jan Hoek.

Panorama RIng Ring Culturele Zondagen

PANORAMA, RING-RING

PANORAMA RING RING, geeft je dit jaar een uniek 360° panoramisch uitzicht van bijzondere locaties op en rond de NDSM-werf. Vind één van de uitkijkposten, beklim deze en bel met één van onze operators.

TLW_0014_VK_140627-4

THE LAST WALTZ

In het kader van het Holland Festival presenteerde Club Interbellum precies 100 jaar na de aanslag op Franz Ferdinand de eenmalige proloog op de nachtvoorstelling Gavrilo Princip van Theatergroep de Warme Winkel.

Diana Woei_still website

RADUGA THE APP

Deze app voorspelt de kans op regenbogen aan de hand van radardata en stuurt je een alert als er regenbogen in de buurt zijn. Samen met meteorologen en een programmeur wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van de app. Deze wordt in de lente gelanceerd.

radio

DE WERELD STAAT STIL

Tijdens het Tijdsdocument op 2 mei 2014 in de Tolhuistuin, duidde Club Interbellum de dag met het megalomaan alomvattende praatprogramma De Wereld Staat Stil. Een orale flessenpost die over 15 jaar uitgezonden gaat worden.

Nederland Amsterdam 7 december 2013
Rusland Ontvriend. Het afscheidsfeest van het Nederland Rusland jaar 2013. 
Foto: Jan Boeve

RUSLAND ONTVRIEND

Wat heeft het eigenlijk opgeleverd dit feestelijk binnengehaalde maar al snel getroebleerde vriendschapsjaar tussen Rusland en Nederland? Heeft de kunst gediend als een beschaafd bindmiddel of is het een opening geweest om onze culturen dichter bij elkaar te brengen?

SalonFrankendael_0006_DSC5043

SALONS VAN DE IMAGINAIRE KUNSTEN

In het kader van de tentoonstelling Mijn Derde Land in huize Frankendael presenteerde Club Interbellum de Salons van de Imaginaire Kunsten. Tijdens deze Salons lieten theatermakers, verhalenvertellers, wetenschappers en ! 4! andere artiesten de 19de-eeuwse wereldtentoonstellingen en de rariteitenkabinetten uit de 17de en 18de eeuw herleven.

1010513_557162610988496_750830636_n

RUSSIAN CARBOOT PARTY

Openingsfeest en tevens benefiet voor de groepstentoonstelling in St Petersburg, op de parkeerplaats van het Eddie the Eagle Museum. Met drinken, eten, vintage kleding, tatoeages, films en kunst: alles afkomstig uit de kofferbakken van de geparkeerde auto’s.

Shadowboxing_Kunstenaar Serge Onnen

SHADOWBOXING

Tijdens de beroemde witte nachten van Sint-Petersburg, als de zon nauwelijks ondergaat, presenteert Club Interbellum de compleet verduisterde expositie en manifestatie 'Shadowboxing'.

einde der tijden scheurkalender

DE EINDE DER TIJDEN SCHEURKALENDER

Een kalender over het einde der tijden.

574911_387399447964814_1272798833_n

THE ONE MINUTES AWARDS

The One Minutes Awards

Welcom Back Putin!

WELCOME BACK, PUTIN!

Internationaal, veelzijdig evenement met een tentoonstelling, presentaties, voorstellingen, filmvertoningen, workshops en een debat waarin de uitslag van de Russische presidentsverkiezingen live werd gevolgd. Hoe reageren Russische kunstenaars en media activisten op zijn onontkoombare terugkeer, en wat denken ze over de toekomst van het land?

Actielab_image

ACTIE LAB

Club Interbellum presenteert in samenwerking met Paradiso Actie Lab, de grote afsluiter van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. In dit interactieve programma met performances, muziek, werkplaatsen, beeldende kunst en lezingen passeren alle vormen van activisme van 1945 tot nu de revue.

Etappe Noord_ Foto; Lotte Rijkes

ETAPPE NOORD

Etappe parcours in Noord.

De Grote Vrijheidsstrijd bevrijdingsdag 2010

DE GROTE VRIJHEIDSSTRIJD

Een programma over de grenzen en het behouden van onze vrijheid; een check-up van de vrijheid in Amsterdam met vrijheidsstrijders, kunstenaars, ideologen en debaters. In het kader van het Amsterdams Bevrijdingsfestival 2010.

Grote Onvruchtbaarheidsfeest + IVF cocktailparty

HET SOUPER VAN DE ONVRUCHTBAARHEID

Een exclusief nachtmaal waarin wetenschappers, journalisten en theatermakers zich buigen over de oorzaken en gevolgen van de groeiende onvruchtbaarheid in de westerse wereld.

Noorderpoly

NOORDERPOLY

Speciaal voor de opening van het Zomer in de Tolhuistuin festival maakte Club Interbellum het programma Noorderpoly. Op een levensgroot bordspel speculeerden de spelers; een architect, wethouder, oude en nieuwe Amsterdam Noord bewoners over de toekomst van dit stadsdeel in ontwikkeling.

NU FUTURE

HET GROTE RECESSIE FEEST

Iedereen heeft het over de kansen die de recessie biedt. Maar wat zijn die kansen precies? En wat doe ik? Club Interbellum presenteerde een avond vol ideeën en inspiratie.

Club Tabac 2008

CLUB TABAC

Cross-reality event in De Balie, live op het web en in Second Life! Aan de vooravond van het rookverbod in de Nederlandse horeca op 1 juli 2008 gaven we een laatste saluut aan het ooit zo trotse symbool van het individualisme: de sigaret.

Club Gazprom. maart 2008

CLUB GAZPROM

Een programma waarin, aan de vooravond van de Russische presidentsverkiezingen, de invloed van ‘s werelds grootste energiebedrijf Gazprom op de internationale machtsstructuren wordt onderzocht aan de hand van voordrachten, gesprekken, theater en muziek.