Europe Endless Express

Donderdagavond 30 juni 2016: de Europe Endless Express vertrekt vanaf Amsterdam Centraal Station. Een ontdekkingsreis op een nachttrein van drie dagen, twee nachten door zes Europese landen. Aan boord bevinden zich kunstenaars, filosofen, theatermakers, wetenschappers, schrijvers en muzikanten. De route blijft geheim. Op zaterdag 2 juli zet de trein haar reizigers weer af in Amsterdam.

mini-ad

 
Ideeën, gedachten en beelden komen in deze drie dagen samen. De trein is het festivalterrein. Jouw coupé is het theater. Het verglijdende landschap is het decor waarin we praten, denken en dansen tot de sterrennacht boven ons panorama-rijtuig verschijnt. Europe Endless Express gaat op zoek naar de culturele kracht van Europa. De reis is de bestemming, de ontdekking van ons continent het doel.

Met het lanceren van het eerste mobiele culturele festival brengt Club Interbellum een ode aan Europa, haar cultuur, geschiedenis en toekomst. In turbulente tijden waarin nationale grenzen worden opgetrokken om immigrantenstromen tegen te gaan, laat Europe Endless Express een ander Europa zien: een wereld van vrijheid, cultuur, en van onverwachte ontmoetingen en creaties.

Met bijdragen van de Warme Winkel, Ztohoven, Wunderbaum, Touki Delphine en een bijzondere programmering in samenwerking met EYE, SLAA en De Balie. Er volgt nog veel, veel meer. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website en volg Europe Endless Express via Facebook.