De Patafysische Salon – Za 2 november op Museumn8

 

DE PATAFYSCHE SALON – MUSEUMNACHT – ZATERDAG 2 NOVEMBER – HUIZE FRANKENDAEL

 

TICKETS

 

Dames en heren, dit jaar viert Club Interbellum tijdens de Amsterdamse Museumnacht het verlies van elke coherentie en de absurditeit van het bestaan.

 

Wij presenteren U:

 

~ DE PATAFYSISCHE SALON ~

 

Op deze enerverende avond eren wij de fin-de-siècle provocateur en enfant terrible Alfred Jarry, oervader van het dada-isme, surrealisme en situationisme.

In deze tijden van een doorgedraaide wetenschap, economie en machtswellust zoeken wij onze troost in Jarry’s Patafysica, de wetenschap van imaginaire oplossingen en de wetten van de uitzondering. Met zijn legendarische theaterstuk Ubu Roi leverde Jarry een vlijmscherpe kritiek op de hebzucht van machthebbers die als onuitroeibare kakkerlakken de wereld in hun greep houden.

In het laatste prachtige buitenhuis van Amsterdam zullen wij daarom laag voor laag de beschaving van ons afpellen en het masker laten vallen. Kortom, de perfecte setting voor een alternatief bunga bunga feest vol loszwervende paardekoppen, kippen en krokodillen.

 

~ PROGRAMMA ~

 

* HET HUIS *

20:30 – 23:30 NEDERLANDSE ACADEMIE VAN ‘PATAFYSICA (N.A.P) met o.a. Matthijs van Boxsel, Atte Jongstra, ir. H.H. Spoorenberg, Bastiaan van der Velden in een doorlopend programma.

 

OP LUKRAKE TIJDEN:

 

De Madame Blavatsky Fart-machine en nog vele andere installaties en performances van DOGTIME, het 4e jaar van afstudeerrichting IDUM (Interactive Design Unstable Media). Met Dereck Littel, Jasmin Levy, Maja Beun, Roberto Perez Gayo, Haviv Azjenberg, Karina Palosi, Rodovan Misovic.

 

Las Idiotas (Melissa Cisneros) dansen de Grande Guidouille rondom de fallische Groene Kaars.

 

Harald Austbø channelt in jabber-taal een Viking strijder, een kluizenaar en een hubba bubba kauwgom kauwende slet via hout, snaren en paardenharen.

 

* DE TUIN *

 

NET IN PREMIÈRE: 19:30 & 21:30 ~ Theater Oostpool speelt KING OEBOE (o.v.) in een nieuwe bewerking en in een speciaal daarvoor gebouwde trailer. Wattekak! 55 plaatsen per voorstelling! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, en geloof ons, dit wil je niet missen!

 

OP LUKRAKE TIJDEN:

 

Oorbeek speelt Kurt Schwitter’s Ursonate. Fümms bö wö tää zää Uu, pögiff, kwii Ee.

 

Wezenlijk wezen Roberta Petzoldt brengt multi-interpretabele watertaal ten gehore.

 

Volle Band Audiovisueel fietsenproject neemt aspirant Patafysici mee naar het Park voor een velocipèdisch duet dat een heterotopisch geluids-eiland opent in het onderbewuste.

 

* HET PATAPOETISCH CAFE *

Ronald Snijders
Saskia de Jong
Caroline Ruijgrok
Annelein Pompe

en Duo Feigenbaum (Esmee Geerken en Gijs Wahl) zaaien Zaden der Rampspoed.…en nog veel meer!

 

78 toeren en Afrikaanse jazz specialist & surrealist pur sang BLUE FLAMINGO sluit de avond af met een beestachtige set van 00:00 tot 2:00 in het Koetshuis

 

Aankleding en projecties door MOS Collectief.

 

* Voor meer info over programma & tijden, hou onze Facebook  C Lub Interbellum in de gaten **

 

* Zie voor KAARTEN  het volledige programma ook de site van Museumnacht: http://museumnachtamsterdam.nl/musea/huize-frankendael/ *

 

Curator: Erika Sprey

Producent: Insha Klinkenberg

******************************************************

De Patafysische salon is de eerste salon in een reeks van vier salons die onderdeel uitmaken van expositie Mijn Derde Land. Bij elke salon reizen we af naar een andere vorm van de heterotopie, een land tussen feit en fictie in een vloeibare wereld. Zie voor volledige programma onze post MIJN DERDE LAND