Over Club Interbellum

Wat is Club Interbellum?

Club Interbellum is een onconventionele denktank, een concept -en campagne platform dat zich profileert als dramaturg van de actualiteit. Onze evenementen brengen kunst en engagement samen in gebeurtenissen waarvoor in principe elk medium ingezet kan worden zolang dit de inhoud dient. Omdat wij in contact staan met allerlei werelden (kunst, theater, politiek, NGO, etc.) kunnen wij verbanden leggen tussen mensen, ideeën en ervaringsgebieden die niet voor de hand liggen en nieuwe perspectieven openen. Wij hebben programma’s ontwikkeld voor o.a. de Balie, Paradiso, Felix Meritis, VPRO, Culturele Zondagen, de Tolhuistuin, Over het IJ Festival, 4&5 mei Comité en nog vele andere partijen in het culturele veld. Daarbij hebben wij campagnes opgezet voor onder meer Amnesty International en The European Cultural Foundation. Onze producties kenmerken zich door veelzijdigheid, goede vormgeving en vitaliteit met een scherp oog voor de actualiteit en de tradities waarop huidige (kunst)fenomenen stoelen.

Doelstellingen en werkwijze
Club Interbellum heeft als doelstelling het aanjagen van het maatschappelijk debat. Door in te spelen op de actualiteit en deze in historisch, huidig en toekomstig perspectief te plaatsen maken wij geëngageerde cultuuranalyses. Ons doel is ons publiek op een verrassende wijze te inspireren, bewust te maken en nieuwe vergezichten te bieden. Door samenwerking met veel verschillende partijen actief in o.a. de kunst, literatuur, wetenschap, en journalistiek, bereikt Club Interbellum een uitgebreid en veelzijdig publiek.

Club Interbellum bestaat uit een collectief van programmamakers. De harde kern bestaat uit Caspar van Gemund, Insha Klinkenberg en Erika Sprey. Samen realiseren wij creatieve concepten, (kunst)exposities en publieksprogramma’s. Met een uitgebreid netwerk van o.m. curatoren, vormgevers, kunstenaars en filmmakers weet Club Interbellum de juiste samenwerkingen aan te gaan en kan Club Interbellum per activiteit in verschillende samenstellingen te werk gaan.