Club Interbellum – ’89 We Are Happy

Foto:  Jan Boeve

’89 We Are Happy

Club Interbellum viert de val van het IJzeren Gordijn!

Alweer 25 jaar geleden viel het IJzeren Gordijn tussen Oost en West Europa. Studenten, arbeiders en intellectuelen wierpen het totalitaire systeem omver en Europa was even weer één. Wat is er nu nog over van de idealen van ’89?

Gezamenlijk met De Balie, Eddie the Eagle Museum, Bureau Boven, Stichting Media en Democratie en het Persmuseum vieren wij dit historische moment vol hoop en vertrouwen in de toekomst.

*** ZONDAG 9 NOV: HELMSTEDT MAUERFALL I.s.m. Eddie the Eagle Museum, met dank aan Bureau Boven.

All-inclusive grenzeloze dagtrip naar de “Val van de Muur.”

We stappen op de bus en vieren met nieuwe Europeanen het grenzeloze Europa. Een bewegend programma vol lezingen, poëzie, karaoke en herinneringen.
Nog enkele kaarten beschikbaar voor €30,- per kaart. Meld je aan contact@eddietheeaglemuseum.com

Samen met Godmother Films maken we van de excursie een mini-documentaire die op zat 15 nov in première gaat in De Balie. Voor meer info en reserveringen zie Helmstedt Mauerfall op Facebook.

Met de reis naar Marienborn/Helmstedt wordt het Iron Curtain Project gelanceerd. www.ironcurtainproject.eu

*** ZATERDAG 15 & ZONDAG 16 NOVEMBER: ’89. Civil Courage. Revolution. Democracy. Europe.

Club Interbellum organiseert i.s.m. De Balie ’89. Een weekend over moed, revolutie, democratie en Europa. We brengen u sprekers, kunstcollectieven, hackers, films, performances, documentaires, live muziek, debatten en theater. Zie voor volledig programma de website van De Balie.

*** OP AUDIËNTIE VACLAV HAVEL. Theatrale voordracht.
Tijdens het openingsprogramma “Power of the Powerless” gaan we op audiëntie bij Václav Havel. Aan de hand van vier teksten brengen wij een eerbetoon aan de schrijver en dissident die tegen wil en dank president van Tsjecho-Slowakije werd. 1# Leven in Waarheid 2# Havel naar het Kasteel 3# Het Verloren Paradijs 4# De Radicale Daad.
Performance: Walter Bart van het theatergezelschap WUNDERBAUM.
Zaterdag 15.30. Normaal €12,50, Studenten €10,00.

*** TASTING THE STARS OF ’89. De Champagne Revolutie.
We ontkurken de flessen en heffen het glas op het gevallen IJzeren Gordijn! In deze performance voeren we de iconische momenten en revoluties van ’89 op aan de hand van een multimediale champagne fontein. Een vloeibare reflectie op stilstand en beweging, dromen en realiteit, prikkeldraad en omhelzingen. I.s.m. Video kunstenaar @Giuliana Deni a.k.a. Nuns with Guns.

Na afloop muziek van Maarten Bokslag en Jochem van Tol, en de première van de mini-documentaire Helmstedt Mauerfall.
Zaterdag 22.15. Vrij entree.

*** EXPOSITIE ’89 Images of a Fall
Speciaal voor dit weekend heeft Club Interbellum een selectie gemaakt van voorpagina’s, foto’s en cartoons die tijdens het ’89 festival in de foyer van De Balie te zien zijn. Met werk van o.a. Jan Boeve, Fritz Behrendt, Frits Müller i.s.m. het Persmuseum.
Zaterdag 13.00 t/m zondag 00.00. Vrij entree.

*** OFFICE O.N.E. in Pilsen (CZ)
Gedurende de zomer van 2014 bezocht Office for New Europeanism de aankomende Europese hoofdstad van Cultuur, Pilsen 2015, om samen met de inwoners te verkennen of een Tsjechische Europese identiteit bestaat. Op zaterdagmiddag opent Office O.N.E. kantoor in de foyer van De Balie. Door kunstenaar Jonmar van Vlijmen. Zaterdag 15 nov. van 13.30 – 15.30. Vrij entree.

*** En er is FEEST! DJ Donnie Mand draait jaren ’80 hits, Neue Welle en New Wave.

*** SPECIAL: ZTOHOVEN MASTERCLASS ART & ACTIVISM
Het meest subversieve kunst- en hackerscollectief uit Tsjechië geven op uitnodiging Club Interbellum een masterclass over de rol die kunst kan spelen in het omverwerpen van systemen.
Zondag 12.00 – 13.30
Normaal € 7,50 Studentenkorting €2,50

KEN JE GESCHIEDENIS! Kijk op onze Pinterest en kom goed beslagen ten ijs naar de programma’s: http://nl.pinterest.com/clubinterbellum/

Voor het gehele programma zie: http://www.debalie.nl/uitgelicht/festival-89

Met veel dank aan het Persmuseum en Stichting Democratie en Media.

Let op 50% discount voor PUBLIC leden